20150417-Jeroen–(1)2

Ik wil met andere ouders van gedachten wisselen

20150417-Monique-(11)2

Ik wil me inzetten om ouders een stem te geven

20150323-Abe-voor-Ouders010-(5)2

Ik wil het beste onderwijs voor mijn kinderen

Lidija-Poth

Ik wil dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken

dummy

Ik wil mijn bijdrage leveren aan goed onderwijs

Wie zijn we?

Ouders010 is er voor ouders en verzorgers met kinderen op een Rotterdamse school en maakt zich sterk voor goed onderwijs in Rotterdam.

Wat doen we?

Ouders010 nodigt ouders en verzorgers uit om hun mening over en ervaringen met het onderwijs in Rotterdam te delen om zo in gesprek te blijven met wethouder, ambtenaren en schoolbesturen.

Meedoen?

Bent u ouder of verzorger van een kind op een Rotterdamse school? Sluit u zich dan aan bij Ouders010 en praat mee over het Rotterdams onderwijs.

Poll

Ik ben tevreden over de leraar / mentor van mijn kind.

Meedoen?

Bent u een ouder of verzorger van een kind op een Rotterdamse school en wilt u ook meepraten over goed onderwijs in Rotterdam? Dat kan! Sluit u zich dan aan bij Ouders010 en praat mee met gemeente en schoolbesturen. U kunt op verschillende manieren met ons meedoen, meepraten. Via het aanmeldformulier kunt u zelf aangeven de mate waarin u wilt deelnemen. Uw deelname is vrijwillig en kosteloos.

Ouders010 richt zich op het stedelijk onderwijsbeleid in Rotterdam en hoewel Ouders010 geen specifieke vragen over afzonderlijke scholen kan beantwoorden, vragen wij u toch vooral uw ervaringen te delen, met ons en met andere ouders.

Ouders010-tafels

Actieve ouders en verzorgers organiseren regelmatig Ouders010-tafels en gaan graag met anderen in gesprek. Bijvoorbeeld aan de hand van stellingen praten ouders en verzorgers over hogere leerprestaties, meer leertijd, de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, verbetering kwaliteit van leerkrachten of de plaatsingswijzer. Maar ook praten ouders en verzorgers over culturele verschillen en de invloed daarvan op het onderwijs en leerprestaties van hun kinderen. Ouders en verzorgers praten ook over het Nederlands schoolsysteem: waar kan ik terecht met mijn vragen en hoe kan ik mijn kind helpen met huiswerk? Uitkomsten van deze 010-tafelgesprekken worden meegenomen in gesprekken met en adviezen naar gemeente en schoolbesturen.

Wilt u ook deelnemen aan een Ouder010-tafel of wilt u helpen bij het organiseren dan kunt u dit aangeven op het aanmeldfomulier. Doe met ons mee en laat van u horen!

Over Ouders010

Stichting Ouders010 is ontstaan vanuit de wens om op het niveau van gemeentelijk onderwijsbeleid mee te praten over het onderwijs dat onze kinderen genieten. Niet alleen voor onze eigen kinderen maar voor alle kinderen die naar een Rotterdamse onderwijsinstelling gaan. Samen met gemeente en schoolbesturen kunnen ouders en verzorgers bijdragen aan een evenwichtig en doeltreffend onderwijsbeleid. Zodat onze kinderen niet alleen beter presteren maar ook gelukkig en veilig naar school kunnen gaan.

  • Missie

    Stichting Ouders010 geeft ouders en verzorgers van kinderen op een Rotterdamse onderwijsinstelling een stem in het onderwijsbeleid en adviseert –gevraagd en ongevraagd- gemeente en schoolbesturen over het onderwijs in Rotterdam.

  • Organisatie

    De Stichting Ouders010 wordt gevormd door een bestuur, kerngroep, actieve en steunende leden. Ouders en verzorgers met een kind op een Rotterdamse onderwijsinstelling zijn van harte welkom en kunnen zich aansluiten bij Ouders010.

  • Rotterdams Onderwijsbeleid (ROB)

    Het huidig onderwijsbeleid van de gemeente Rotterdam heeft als titel ‘Leren Loont’. Het is gericht op het verbeteren van onderwijsresultaten, het verlagen van schooluitvallers en een betere aansluiting van onderwijs naar arbeidsmarkt.

enfoldwplk